Nieuws: Eerste screenshots nieuwe CMS

sQuarecoW new media presenteert met gepaste trots de eerste screenshots van het nieuwe Content Management System (CMS) wat in de toekomst gebruikt gaat worden bij de geleverde websites.

 

Alle door sQuarecoW new media geleverde websites maken gebruik van een in eigen huis ontwikkeld CMS. Dit nieuwe CMS borduurt voort op de eerste versie. Vanaf het begin is het CMS opgezet met het oog op schaalbaarheid. Bij het groeien van het aantal sites wat van de eerste versie gebruik maakte echter groeide ook de complexiteit. Omdat ook de kennis van de ontwikkelaars met de tijd gegroeid is, kwam er steeds grotere verschillen tussen de oude code en de nieuwe modules die voor de verschillende klanten werden ontwikkeld.

 

Om te zorgen voor meer overzicht in zowel de code als in de admin interface van het CMS, is gekozen voor het grotendeels herschrijven van de code, met als doel echte flexibiliteit in de opbouw van sites. Door de ervaring vanuit het ontwikkelen van de eerste versie van het CMS is de code van deze tweede versie veel schaalbaarder opgezet en dus makkelijker te beheren. Daarnaast is nu ook de code van de admin interface volledig volgens de standaarden opgebouwd, wat een correcte weergave in iedere browser garandeert.

 

Op de volgende screenshots wordt een tipje van de sluier opgelicht en zullen vooral een aantal van de standaard (core) functies getoond worden.

 

 

1

 Het welkomstscherm voor de admins

 

 

 

2

De algemene site instellingen

 

 

 

3

Het aanmaken van een nieuwe gebruiker

 

 

 

4

Het overzicht van de gebruikers

 

 

 

5

Alle beschikbare functies binnen de site kunnen toegewezen worden aan iedere gebruiker. Sommige functies zijn afhankelijk van andere functies, hier wordt op gecontroleerd en zo nodig wordt dit aangegeven

 

 

 

6

Een overzicht van alle gebruikersacties

 

 

 

7

Het wijzigen van een pagina

 

 

 

8

De instellingen van het nieuws, behorende bij de nieuws module